Årets Företagare 2015

Hans dröm har alltid varit att få driva sin egen rörelse, att få ta sina egna beslut och möjligheten att leda sina egna medarbetare. I 1991 förvekligades drömmen och pusselbitarna började läggas på plats, sedan dess har Mikael alltid drivit eget bolag.

I dag och 5 år in i bolaget Zebra Collection och Mikael är en av de nominerade finalisterna för Årets Företag 2015 i sin kommun.

ZC-mr

Nominerad för Årets Företagare 2015

ZC-mr (2)

Mikael Rosenquist talar till eleverna på Vårboskolan om sin företagskultur

”Utmärkelsen Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som fungerar som en förebild för andra företagare.”

www.foretagarna.se 

Glädje och utveckling har alltid varit ledord för Z.C of Sweden AB, eller Zebra Collection som bolaget även nämns vid. Och enligt Mikael så ska det vara roligt att jobba och tillsammans ska det finnas ett fantastiskt lag och atmosfär, samt bra värderingar och värdegrunder. Allt detta märks på hans lag och vi delar följande nomineringstext med er:

”För snart 5 år sedan stod jag framför denna man helt ovetande att detta möte skulle förändra mitt liv. Jag blir genuint tårögd om jag tänker tillbaka på vår lilla resa, många upp och många ner men alltid ett positivt resultat. Företagsmässigt och privat.

Som företagare är Mikael inte bara vår visionär, ägare av bolaget, och mannen som betalar vår lön. På Zebra Collection är vi individer som alla kämpar mot samma mål, mot samma bild med eget engagemang. Vi delar ett företagsmål och har även privata mål, båda är lika viktiga för vår framgång. Precis som Mikael vill ha det, ta vara på människan – kunskap kan vi alla lära och läsa oss till.

Den 2 januari 2012 började jag min första dag på Zebra Collection. Jag lämnade ett erbjudande om fast heltidsanställning för 2 dagar i veckan på Zebra, så mycket trodde jag på mannen framför mig. Då satt vi ute i ett källarkontor i Jägersro – Mikael, hans fru och nyförvärvet jag.

Allt Mikael pratade om den dagen har blivit verklighet. Allt Mikael pratar om idag vet jag om att det kommer bli verklighet. Jag litar blint på honom.

Idag är vi 9 anställda med eget kontor, eget lager på 3000 kvadratmeter och firar 5 år. Där finns gott om guldskenshistorier bland oss.

Om ni söker företagare som utfört sin prestation lokalt, som varje dag agerar som en inspiration, granska då min chef men också min vän, Mikael Rosenquist och hans verklighetsdröm Zebra Collection.”

Alexandra Ferkau, Zebra Collection

Vad händer nu? Just nu pågår röstningsprocessen och tycker du att Mikael ska gå vidare, tryck gärna på nedan länk och lägg en röst på honom!

Till röstning: RÖSTA

Det finns även en liten intervju med Mikael Rosenquist som du kan läsa nedan.

Till intervju: INTERVJU

 

Gladaste hälsningar,

Team Zebra Collection

Quick Butik