Egyptisk Bomull

Egyptisk bomull – en lyxig bomull som odlas längs Nilen.

När det kommer till sängkläder, så är bomull kung (och drottning). Och med andra ord: 100 % egyptisk bomull är det bästa utav det bästa. Näst bäst hittar du 100 % Pima bomull, även känd under varumärkesnamnet Supima.

Men i ett hav av bomull hit och dit, hur skiljer de olika typerna av bomull åt och hur ska vi tolka alla bomullsetiketter. Här är svaret.

100 % egyptisk bomull eller inte?

Ämnet är hett och ofta kommer det på tal om, och diskuteras ivrigt om vad som är äkta egyptisk bomull och inte. Äkta egyptisk bomull kommer endast från där namnet antyder, Egypten. De fuktiga förhållanden och den bördig jord längs med Nilen skapar optimala förutsättningar för att växa det extra långa bomullsfibrer.

Eftersom det har förekommit bomull som har odlats på andra platser under namnet egyptisk bomull, infördes en egyptisk varumärkeslogotyp i 2001. Denna logotyp används för att skilja på 100 % egyptiska bomullsprodukter från andra bomull. Egypten är ivriga att hålla fast vid sitt fina bomullsrykte eftersom det är en av Egyptens äldsta, bästa och snabbaste växande marknader.

Zebra Collection + egyptisk bomull = sant

Vi på Zebra Collection kan stolt säga att våra produkter utav egyptisk bomull bär denna logotyp som bekräftar att bomullen är den sanna 100 % egyptiska bomullen från Nilen, Egypten.

Varför egyptisk bomull?

Egyptisk bomull används för att göra produkter som är mjuka, hållbara och överlägsna på marknaden. Det anses vara den finaste bomullen i världen och har du en gång upplevt den himmelska känslan utav att sova i egyptisk bomull, så kommer du nog aldrig vilja sova i något annat.

En annan egenskap av egyptisk bomull som ger dess höga kvalité och dess förmåga att absorbera vätska. Den egyptiska bomullens extra långa fiber ger ett mjukt och glänsande bäddset som samtidigt är mycket starkt och tåligt.

Önskar du ett tåligare och kvalitativt bäddset, då är egyptisk bomull ett utmärkt val.

Thread Count (TC)

Thread Count är helt enkelt hur många trådar av bomull som vävs på längden och på bredden i en tum av tyg. På en god och kvalitativ bäddset börjar TC vanligtvis på ca 200. Eftersom egyptisk bomull är mjukare och mer hållbara än andra, kommer ett 100 % egyptisk bomull med 200 TC bäddset vara en bättre kvalité än ett 200 TC bäddset gjord av andra typer av bomull. Ett högre TC ger en högre kvalitet på tyget.

Satin och Percale då?

Satin och percale är inte en bomullstyp, utan en vävningsteknik. Inte tygtyper. Percale skapar ett lättare bäddset för de människor som blir varma när de sover. Medan satin skapar ett tyngre och mysigare bäddset.

Mer om våra egyptisk bomull bäddset hittar ni här.

Lämna ett omdöme

Quick Butik