Invigningen av Ronald McDonal Huset i Lund

”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.”

En utbyggnad för att inte behöva tacka nej till familjer. Ibland är vården en central punkt i mångas vardag och livet blir inte alltid som man har tänkt sig. För sjuka barn och deras familjer finns Ronald McDonald Hus, ett andra hem.

Ronald McDonalds Hus i Lund vision är att göra livet lättare för sjuka barn och deras familjer genom att ge dem ett hem hemifrån, erbjuda familjer att bo tillsammans när de behöver behandlas på ett sjukhus långt hemifrån. En trygg miljö.

zc-ronald-mcdonald-invigning-1_3

Jennie Norén och Marcus Rosenberg håller i invigningen

zc-ronald-mcdonald-invigning-1

I bild: Alisa Johansson, tre år, som tillsammans med sin familj har bott lite mer än 2 år i huset, längst av alla men inget rekord någon vill ha eller slå.

Igår invigdes den nya utbyggnaden vilket innebär sju nya sängplatser och Zebra Collection var på plats för att vara en del av denna underbara dag. Varför? Ingen kan göra allt, men alla kan göra något är ett talesätt som ligger Zebra teamet varmt om hjärtat. Att ge tillbaka, stort eller litet, är något vi aktivt arbetar med varje dag. För oss var det en självklarhet att sponsra med möbler, textilier, vår tid och en massa kärlek för att förverkliga den nya utbyggnaden.

Zebra Collection och Ronald McDonald invigningen 7 september 2016

Från vänster till höger: Alexandra Ferkau, Macus Lehtonen och Anton Tinnerholm känner på bekvämlighetsfaktorn i ett vardagsrum möblerat av Zebra Collection

”Jag kommer ihåg när Jennie gav mig min första rundtur i huset. Det var trång och avstängt, mycket för att utbyggnaden var i full rulle. Det brast i hjärtat att höra att behovet är större än antal sängplatser och att ibland måste dem säga nej till familjer. Dock lyste Jennie upp när hon berättade om visionen och planen för den nya utbyggnaden. Jag slukades av hennes energi och glädje och kommer ihåg känslan som igår – vad mer kan jag göra?”

-Alexandra Ferkau, Zebra Collection

Alla kan göra något och Ronald McDonald stiftelsen är en ideell stiftelse, och huset är till fullo byggt och finansierat av skänkta medel och bidrag. I entrén till huset finns ett päronträd med skimrande löv som lyser upp, och på varje löv står namnet på de företag och privatpersoner som donerat mer än 10 000 kr till huset. Men glöm inte att en gåva inte alltid behöver vara pengar, en vara eller tjänst uppskattas lika mycket.

zc-ronald-mcdonald-invigning-1_13

I bild: Möt underbara volontär Karin von Dewall som volonterat i 16 år och Ingrid Svensson som gärna hjälper till i trädgården med sina gröna fingra. Vi samtalar och båda har samma känsla, det är som att ta hand om ett hem och kan man göra nytta så är det en underbar känsla alla borde ta del av. Dessutom så har man fria arbetstider.

 

För att veta vad eller hur du kan bidra, besök Ronald McDonald Husens hemsida här: www.ronaldmcdonaldhus.se

 

 

Om Ronald McDonald stiftelsen:
Vårt hus ska fungera som ett hem hemifrån.

I Huset får familjerna möjlighet att laga sin egen mat, tvätta sina kläder och kunna koppla av i en hemlik och trygg miljö. Att kunna samla kraft mellan de tuffa behandlingstillfällena på sjukhuset är viktigt för både föräldrar och barn. I Huset träffar man också andra föräldrar i liknande situation och därmed ges möjlighet att dela såväl glädje som sorg för både föräldrar och syskon.

Till Ronald McDonald Hus i Lund kommer familjer från hela Sverige, Norge och Island, då deras barn och ungdomar behöver specialistvård på Universitetssjukhuset i Lund. Huset ligger på sjukhusområdet, en kort promenad från Barn- och Ungdomssjukhuset.
Källa: www.ronaldmcdonaldhus.se

Quick Butik